Asociatia de ecologie si interventii in caz de inundații
Asociatia de ecologie si interventii in caz de inundații

Zilele internaționale de rafting 2023 Wolfratshause și întâlnirea plutașilor Magdeburg

Zilele acestea în orașul gazdă Wolfratshausen au avut loc Zilele internaționale de rafting.

A fost motiv de bucurie, de conversații, de întâlniri, un moment unic de savurat.

La întâlnirea de la Magdeburg au participat 28 de asociații din 9 țări, cu aproximativ 230 membri, printre care s-a numărat și Petroaqua. Oaspeții s-au bucurat de tradiția bavareză de rafting, precum și de o seară festivă în Loisachhalle.

Comunitatea internațională de rafting este și mai solidă pentru a păstra și transmite mai departe patrimoniul cultural imaterial al umanității.

A fost adoptat un nou statut, cu un nou nume (Asociația Internațională de Rafting în lemn) și un nou sediu – Magdeburg, capitala landului Saxonia-Anhalt!

Evenimentul a fost semnificativ, articole despre Zilele Internaționale de Rafting 2023 și întânirea de la Magdeburg apărând în ziare precum „Isar-Loisach Boten” și „Magdeburger Volksstimme” astăzi.

Conform presei, prezentatorul Ludwig Gollwitzer a dovedit pentru prima dată că enciclopedia de internet Wikipedia se înșela. „Acolo scrie că plutașul este o profesie dispărută în Europa”, a strigat el în mulțime. El a fost întâmpinat de strigăte puternice de protest în diferite limbi.

Concluzia lui Gollwitzer:

Meseria de rafting este în viață!

Primarul Klaus Heilinglechner a început apoi prin a mulțumi familiilor lui Franz și Josef Seitner și Michael Angermeier din Arzbach, care organizează excursii de agrement pe râurile Isar și Loisach și mențin astfel tradiția vie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *